Haber

Trabzon’da sağlık turizmi hizmetleri ücretli hale getirildi

ESRA PARILTI PERVAN

Trabzonİl Sağlık Müdürü Hakan Usta, “Yaptığımız girişimler ve bakanlığımızın uygun görüşleri sonucunda hastanelerdeki acil servisleri ücretli hale getirmeyi başardık. Şimdi de Çaykara Hastanemizde turistler gelip hizmet aldığında, Bir ücret ödüyorlar. Aylık 400 bin liraya yakın geliri olmaya başladı, hiç olmayan rakamlar ciddiydi.” Turistin sağlığı için” dedi.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, sağlık turizmini geliştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, sağlık turizmini ve Trabzon’u ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Usta, bölgede acil sağlık hizmetlerini turistler için uygun hale getirdiklerini kaydetti. Hakan Usta dedi ki:

“Bu yıl çok iyi bir duruma geldik, inşallah daha iyi bir duruma geleceğiz. İlimizde sağlık turizmi konusunda kamu, özel ve fakülteler açısından önemli bir yatırımı ülkemize kazandıracak şekilde yapmaya çalışıyoruz. yatırımlarını fiziki veya doktor ve belge olarak ileriye taşıyacağız.Bu sene iyi bir seviyedeyiz pastadan daha çok pay almak için çalışmalarımız devam ediyor daha uyguna.Akçaabat Hakkalı Baba hastanemizi yeni yaptık. Sağlık turizmi yapabilecek kapasitede Özel muayenehaneler özel merkezler var özel hizmet veren doktorlarımız var onları da sisteme dahil ettik gün geçtikçe daha da büyüyoruz.

“TURİSTLER İÇİN ACİL HİZMETLERİ ÜCRETSİZ HALE GETİRDİK”

Şu anda şehrimizde Azerbaycan’dan direkt uçuş var, bununla ilgili bir beklentimiz var, o beklenti henüz tam olarak gerçekleşmedi. Gürcistan’dan önemli bir girdimiz var ve yine turistin sağlığı ile ilgili olarak Arap turistlerden önemli bir girdimiz var. Şöyle açıklayayım; Bilhassa Uzungöl’de ciddi bir Arap turistimiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Turizm destinasyonudur, önceki yıllarda burada rahatsızlanan turistlerimiz Çaykara Hastanesine giderek ücretsiz hizmet almıştır. Birinci basamak sağlık ve acil servislerimiz ücretsizdi ve bu nedenle ülke ekonomisinde unutulmuş bir söz vardı. Yaptığımız girişimler ve bakanlığımızın uygun görüşleri sonucunda bu sağlık hastanelerindeki acil servisleri uygun fiyatlara çevirmeyi başardık ve artık Çaykara Hastanemizde turistler gelip hizmet aldıklarında ücret ödüyorlar. fiyat. Aylık 400 bin liraya yakın gelir elde etmeye başladı ve hiç olmayan rakamlar ciddi bir girdiye dönüşen forma geldi. Sağlık turizmi olarak değerlendirilmese de turistin sağlığı açısından önemli bir hizmet verdiğimizi söylememiz gerekiyor.”

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları konusunda vatandaşları uyarmak için afiş ve broşürler hazırladıklarını kaydeden Usta, deniz girişlerinde kontrollü olarak su analizlerinin yapıldığını bildirdi. Sualtı tıbbı ünitesine doktor atamasının da yapıldığını belirten Usta, şunları kaydetti:

“Biz bunu hep talep edecek durumdaydık. Yaklaşık 2 yıldır bir birimimiz var ama doktorumuz yoktu. Son atamalarda bakanlığımız bize randevu verdi, inşallah o birim faaliyete geçer.” ne zaman geliyor.”

Usta, şehir hastanesinin yapım çalışmaları hakkında da şu bilgileri verdi:

“2025 ŞUBATINDA BİTECEK”

Şehir hastanemiz bayramdan sonra normal hızıyla başladı ve devam ediyor. Sanırım 8 kulede yapılmış, binanın yukarıya taşınması için gerekli tüm ekipmanlar yapılmış, gerekli personel alımı devam ediyor ve işe başladığı gibi üzerine personel koyarak devam ediyorlar. Şubat 2025’te veya yakın bir zamanda bitirileceğine inanıyoruz.”

Kaynak: ANKA / Sağlık

haber-bor.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu